Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Germană de Fotbal se confruntă cu un deficit de 15 milioane de euro din cauza academiei sale

digisport.ro
euro 2024

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) se aşteaptă la un deficit de circa 15 milioane de euro din cauza noii sale academii, care va fi gata anul viitor, a anunţat trezorierul Stephan Grunwald, citat de DPA.

Grunwald a precizat că aceste cifre provin din veniturile şi cheltuielile legate de academia de la Frankfurt, care s-a deschis în 2022 şi care costă cu 30 de milioane de euro mai multe decât era prevăzut iniţial - 150 de milioane de euro, conform Agerpres.

Grunwald a menţionat, totodată, că DFB va genera venituri în viitor în baza unui tratat cu Liga Germană de Fotbal (DFL), care urmează să fie aprobat vineri de Adunarea Generală a DFP.

DFB va primi până la 39 de milioane de euro pe an până în 2029 de la DFL, faţă de 26 de milioane cât primea până acum. Federaţia va plăti Ligii 12,5 milioane de euro faţă de 20 de milioane până acum pentru drepturile de imagine ale jucătorilor din echipa naţională.

Federaţia are nevoie de bani având în vedere că în 2021 a înregistrat un deficit de 33,5 milioane de euro, o parte provocat de o înţelegere cu autorităţile legată de plata taxelor.

DFB a luat măsuri pentru a-şi micşora deficitul structural până la 4,5 milioane de euro, iar Grunwald a precizat că noi măsuri vor fi implementate în bugetul pe 2024.

Germania va găzdui anul viitor EURO 2024, între 14 iunie şi 14 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.