Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia internaţională de atletism deschide o anchetă în cazul sportivei dizidente din Belarus

News.ro
Krisţina Ţimanuskaia atletism

Federaţia internaţională de atletism (World Athletics) a anunţat deschiderea unei proceduri contra a doi antrenori din Belarus excluşi de la Jocurile Olimpice de la Tokyo în cazul atletei Kristina Ţimanuskaia, care s-a refugiat în Polonia, transmite AFP, citat de agerpres.

Ţimanuskaia s-a aflat în centrul unui scandal internaţional în timpul Jocurilor de la Tokyo, de unde a plecat cu ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în Polonia, de teama unor represalii în Belarus, după ce criticase federaţia naţională de atletism. Ea a primit o viză umanitară în Polonia, unde se află şi în prezent.

''În urma incidentului implicând atleta belarusă Kristina Ţimanuskaia la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a deciziei luată de CIO de anulare şi retragere a acreditărilor celor doi antrenori, A. Shimak şi I. Maisevici, cu caracter provizoriu pe durata olimpiadei, CIO şi World Athletics au convenit să continue ancheta şi să deschidă o procedură oficială contra celor doi antrenori mai sus menţionaţi'', se arată într-un comunicat al forului internaţional de atletism.

Unitatea de integritate a atletismului (AIU), organism independent creat în 2017, în special pentru lupta antidoping, anticorupţie şi antifraudă în atletismul mondial, se va ocupa de anchetă şi procedură.

După realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko în august 2020, opozanţii au contestat corectitudinea votului şi au manifestat în număr mare contra puterii, fapt care a declanşat o represiune dură. Mii de opozanţi au fost arestaţi sau exilaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.