Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Internațională de Gimnastică amână decizia privind sportivii ruși și belaruși în competiții internaționale până în iulie

Look Sports
Gimnastică artistică

Federaţia Internaţională de Gimnastică şi-a amânat până în luna iulie decizia cu privire la reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale, a declarat vineri preşedintele federaţiei ruse, potrivit AFP, citat de news.ro.

"Federaţia Internaţională de Gimnastică nu se poate pune de acord în acest stadiu asupra criteriilor de neutralitate a sportivilor, astfel că s-a decis amânarea discuţiei privind problema admiterii (ruşilor şi bieloruşilor) până la următoarea reuniune a comitetului executiv din iulie", a declarat Vasili Titov pentru agenţia de presă rusă TASS.

Gimnaştii ruşi şi belaruşi sunt în prezent excluşi din competiţiile internaţionale ca parte a sancţiunilor sportive impuse după ce Moscova a lansat ofensiva împotriva Ucrainei, susţinută din punct de vedere logistic de Minsk.

Problema reintegrării lor ar urma să se afle pe ordinea de zi a reuniunii Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, de la finalul săptămânii, din Turcia

Luna trecută, preşedintele federaţiei, japonezul Morinari Watanabe, s-a declarat în favoarea revenirii sportivilor ruşi şi bieloruşi care nu sunt implicaţi în conflictul din Ucraina.

În viitorul imediat, amânarea deciziei anunţate de Titov ar putea periclita efectiv orice speranţă de calificare a sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, deoarece aceştia nu vor putea participa la turneele importante de calificare în aşteptarea unei decizii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.