Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia Internaţională de Nataţie a anunţat amânarea unor competiții

www.agerpres.ro
înot

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat joi amânarea turneului preolimpic de înot artistic, ce urma să aibă loc la Tokyo între 30 aprilie şi 3 mai, şi a Cupei Mondiale de sărituri, prevăzută între 21 şi 26 aprilie, tot în capitala Japoniei, la o săptămână după ce FINA a luat măsuri similare în contextul pandemiei de coronavirus, informează EFE, potrivit Agerpres.

FINA a notificat cele 209 federaţii membri că a amânat mai multe competiţii în urma crizei sanitare produse de pandemia de COVID-19.

După consultările cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi organizatorii Jocurilor Olimpice, FINA a decis să amâne pentru luna iunie Cupa Mondială de sărituri şi turneul preolimpic de înot artistic. Acestea rămân să se desfăşoare la Tokyo.

FINA a asigurat că face "tot posibilul pentru a apăra sănătatea sportivilor, antrenorilor şi oficialilor", ţinând cont de "limitările severe" în privinţa antrenamentelor

Citește și: Klaus Iohannis către prefecți și șefii instituțiilor deconcentrate: Vă rog să fiți activi; situația este gravă!

şi a pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo (24 iulie-9 august).

"FINA se străduie să menţină integritatea procesului de calificare, adaptându-l la perioada dificilă pe care o trăim", a indicat federaţia.

FINA a amânat de asemenea turneul de sărituri din cadrul World Series ce urma să aibă loc între 27 şi 29 martie la Londra, precum şi Marele Premiu de sărituri de la Kuala Lumpur, programat între 5 şi 7 iunie. Marele Premiu de la Singapore (29-31 mai) a fost anulat.

Pe 12 martie, FINA a amânat mai multe competiţii din cauza pandemiei de coronavirus, printre care şi turneul preolimpic de polo pe apă masculin, la care va participa şi echipa României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.