Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia israeliană de şah a cerut compensaţii financiare pentru neacceptarea sportivilor săi la un turneu în Arabia Saudită

sah

Federaţia israeliană de şah a solicitat marţi compensaţii financiare din partea Federaţiei internaţionale de resort după ce sportivii săi nu au putut participa la un turneu în Arabia Saudită, fiindu-le refuzate vizele de intrare în această ţară, scrie AFP. Şapte şahişti israelieni au solicitat vize pentru a putea fi prezenţi la turneul mondial ''Regele Salman'', unde urmează să aibă loc partide rapide şi Blitz, competiţia fiind prevăzută să se desfăşoare, sub egida Federaţiei internaţionale de şah (FIDE), în perioada 26-30 decembrie la Riad.

Conform regulilor FIDE, o ţară nu poate să-i priveze pe jucători, indiferent de naţionalitatea lor, de participarea la o astfel de competiţie. Cu toate acestea, oficialii saudiţi au refuzat iniţial să acorde vize jucătorilor din trei ţări: Iran, Qatar şi Israel, state cu care Arabia Saudită are tensiuni sau nu întreţine relaţii diplomatice, anunţă Agerpres.

Luni, FIDE a anunţat că a reuşit să "obţină vize pentru jucătorii din Qatar şi Iran", dar nu şi pentru cei din Israel. Ca răspuns, Federaţia israeliană de şah a solicitat compensaţii de la FIDE pentru cei 7 sportivi ai săi care au fost supuşi ''unui prejudiciu profesional şi financiar''. De asemenea, Israel a cerut FIDE să se asigure că, atunci când încredinţează organizarea unui turneu internaţional unei ţări, acel stat va permite tuturor sportivilor doritori să fie prezenţi la competiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.