Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia italiană de fotbal nu exclude ca sezonul 2019/2020 să se încheie în luna noiembrie

facebook.com
Serie A

Federaţia italiană de fotbal (FIGC), prin preşedintele său Gabriele Garvina, a anunţat miercuri că prioritatea principală este finalizarea sezonului 2019/2020, chiar dacă va dura până în luna noiembrie şi va amâna startul sezonului următor pentru luna ianuarie 2021, relatează EFE.

''Nu avem un termen limită. Vom urmări şi celelalte ligi europene. Dacă ni se va permite să jucăm în iunie, vom termina în iulie şi apoi vom vorbi de cupele europene. Dacă vom relua competiţia în septembrie, vom încheia campionatul în noiembrie şi vom începe următorul sezon în ianuarie. Vom studia toate scenariile. E diferit să organizezi competiţiile într-un an calendaristic, dar repet este necesar să ne coordonăm cu toate federaţiile europene. Dacă nu va fi aşa, vom termina sezonul următor în mai, înainte de EURO'', a declarat Gravina pentru ziarul ''La Repubblica'', potrivit Agerpres.ro.

Citește și: BOR reacționează după declarația președintelui: BOR a respectat întocmai toate normele impuse prin leg

Preşedintele FICG este avertizat că anularea sezonului, din cauza pandemiei de coronavirus, poate provoca pierderi de până la un miliard de euro şi o serie lungă de procese şi probleme juridice între cluburi, televiziuni şi jucători.

''Serie A 2021 s-ar putea juca doar în cinci luni. Există câteva idei, de exemplu una în care echipele se împart în două grupe, cu meciuri eliminatorii pentru titlu şi pentru retrogradare. Vor fi însă măsuri excepţionale, doar pentru un sezon'', a precizat şeful fotbalului italian.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Serie A a fost suspendată pe 9 martie, iar în clasament, cu 12 etape înainte de final, Juventus este lider, cu un punct avans faţă de Lazio Roma şi cu nouă faţă de Inter Milano.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.