Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federaţia italiană de fotbal va pierde cel puţin 15 milioane de euro în cazul în care naţionala va rata calificarea la Cupa Mondială 2022

cupa mondiala

Federaţia italiană de fotbal (FIGC) va pierde cel puţin 15 milioane de euro în cazul în care echipa naţională va rata calificarea la Cupa Mondială 2022, scrie Gazzetta dello Sport. Italia, care a câştigat în această vară EURO 2020, a dezamăgit în preliminariile CM 2022, încheind pe locul 2 în grupa sa, astfel că va fi nevoită să dispute un baraj de calificare la turneul final din Qatar, informează Agerpres.

FIGC ar obţine cel puţin 15 milioane de euro dacă Italia va juca la Mondial, sumă care ar putea ajunge la 25 de euro dacă echipa va trece de faza grupelor. O eventuală necalificare la CM 2022 ar însemna pentru fotbalul italian un eşec nu numai din punct de vedere sportiv, dar şi economic, după ce naţionala a ratat prezenţa la Mondialul din 2018.

Italia a fost desemnată cap de serie la tragerea la sorţi pentru barajul din luna martie. Squadra Azzurra va juca pe teren propriu primul tur (semifinale) al barajului de calificare, care se dispută într-o singură manşă.

Cele şase învingătoare din semifinale se vor înfrunta în finalele barajului, programate tot într-o manşă unică, echipa gazdă urmând a fi stabilită prin tragere la sorţi.

Semifinalele barajului au loc pe 24 martie, iar finalele sunt programate în data de 29 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.