Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Română de Handbal organizează, în premieră, un Campionat Național de Beach Handball dedicat echipelor de seniori

http://jurnalmm.ro/
handbal pe plaja minge sport nisip

Federația Română de Handbal va organiza în perioada 1-3 septembrie Campionatul Național de Beach Handball, masculin și feminin. Anul acesta se va organiza pentru prima dată și o competiție de seniori, după ce până acum au avut loc doar competiții de juniori Under 16 și Under 18.

Dovada că handbalul românesc pe plajă e într-o continuă evoluție în România o dovedește și faptul că anul acesta, în premieră în România pentru această disciplină, va fi organizat de către comisia de specialitate a Federației Românde de Handbal, un Campionat Național dedicat echipelor de seniori.

Evoluția constantă și accelerată a handbalului pe plajă din ultimii ani este datorată, printre altele, și unor inițiative ale unor entități private din țară, care au organizat turnee locale, ce au dus la promovarea beach handball-ului și la o emulație specială în jurul lui, conform Mediafax.

În 2019, la Baia Mare, în Centrul Vechi al orașului, a avut loc în premieră pentru România, chiar un turneu final european intercluburi, European Beach Handball Tour Finals 2019.

E un prim pas făcut cu gândul la o din ce în ce mai certă acceptare a beach handball-ului în rândul competițiilor olimpice. E un pas important pentru dezvoltarea acestei discipline în România.

Alături de competiția dedicată seniorilor, Campionatul Național de Beach Handball 2022 va avea în program, în mod deja tradițional, și turneele de Junior A (U18) și B (U16), dar și o nouă categorie, cea de Juniori C, dedicată sportivilor sub 14 ani.

Competiția se va defășura pe plaja Blanco Beach By Bavaria Blu, din stațiunea Mamaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.