DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Federaţia Română de Tenis cere restituirea imediată a finanţării refuzate de MTS, actualizată cu rata inflaţiei

australian open facebook
australian open general tenis

Federaţia Română de Tenis cere restituirea imediată a finanţării refuzate de MTS, actualizată cu rata inflaţiei, până la data plăţii efective. În plus, FR Tenis precizează că va demara la procedurile legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanţării tenisului românesc în ultimii trei ani, anunță news.ro.

"Prin Decizia civilă nr. 381/20.10.2020, Curtea de Apel Bucureşti a anulat actul prin care Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat finanţarea tenisului românesc în anul 2018. Nelegalitatea flagrantă a deciziei prin care MTS a sabotat

dezvoltarea tenisului românesc este acum dovedită pe cale judecătorească.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Refuzul MTS de a mai finanţa FRT a adus tenisului românesc pierderi uriaşe, provocând imposibilitatea efectivă de a realiza proiecte esenţiale de dezvoltare, respectiv de a organiza ori sprijini participarea sportivilor la diferite evenimente de performanţă:

- Finanţarea din partea MTS acoperea cheltuielile pentru organizarea de către FRT a campionatelor naţionale. În lipsa acestei finanţări, organizarea campionatelor naţionale a fost plasată în sarcina cluburilor, care în mod evident nu au avut resursele financiare pentru a acoperi toate aceste costurile, la care se adaugă proiectele sportive proprii.

- Calendarul internaţional - turneele la care participa loturile naţionale – a fost şi este permanent afectat. FRT nu a mai putut

sprijini financiar acelaşi număr de sportivi pentru a participa la competiţii, un număr semnificativ de sportivi din loturile de copii si

juniori fiind nevoiţi să acopere cheltuielile din bani proprii sau chiar să nu mai participe la turnee. Lipsa de investiţii in copii si are şi va avea repercusiuni din cele mai grave asupra viitorului tenisului românesc.

- Nu au fost şi nu sunt disponibile resurse financiare pentru pregătirea loturilor naţionale înainte de participarea în competiţii.

Faţă de poziţia de ilegalitate continuă în care s-a aflat Ministerului Tineretului şi Sportului (care refuză cu obstinaţie deblocarea sumelor cuvenite legal), Federaţia Română de Tenis este îndreptăţită acum la restituirea imediată a finanţării refuzate nelegal,

actualizată cu rata inflaţiei până la data plăţii efective. În plus, Federaţia Română de Tenis urmează să apeleze la procedurile

legale necesare pentru solicitarea atragerii răspunderii persoanelor care se fac vinovate de blocarea finanţării tenisului românesc în aceşti ani", se arată într-un comunicat al FR Tenis, remis News.ro.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

MTS a oprit finanţarea FR Tenis în 2018, după ce Marius Vecerdea, patronul clubului Tenis Club Pamira Sibiu, a depus în instanţă mai multe plângeri prin care contesta conducerea forului, aleasă în noiembrie 2017.

MTS şi-a motivat decizia de a nu finanţa tenisul prin faptul că organele de conducere ale FRT nu deţin avizul Ministerului Tineretului şi Sportului şi nu sunt înscrise în Registrul Federaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.