Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația românilor din diaspora, ACUZAȚII GRAVE: 'Protestele civice au fost deturnate de elemente turbulente, aflate în slujba unor proiecte politice'

protest diaspora

Reprezentanții FADERE precizează că se delimitează de violențele de la mitingul din Piața Victoriei și crede că incidentele au fost provocate de echipe bine organizate de „huligani care au avut ca scop destabilizarea României”. Federația condamnă și excesul de forță al jandarmilor, scrie Mediafax.

„FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa) se delimitează de toate violențele de stradă petrecute la manifestația de aseară. Românii din diaspora sunt oameni harnici care au învățat în anii petrecuți în alte țări să fie serioși, profesioniști și să respecte regulile democrației. Credem că absolut toate violențele au fost provocate de echipe bine organizate de huligani care au avut ca scop destabilizarea României. De asemenea, protestăm energic împotriva exceselor de forță ale Jandarmeriei, precum și a planurilor tactice de intervenție, total inoportune și lipsite de profesionalism”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților FADERE.

Citește și: Scandalul bătăilor de la mitingul diaspora BUBUIE în Parlament - Se cere audierea ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a comandanţilor Jandarmeriei

De asemenea, potrivit sursei citate, în această după amiază, un reprezentant al Federației va încerca să-i facă o vizită tinerei din Jandarmerie, rănită în timpul mitingului.

„Politicienii din România nu sunt conștienți cât de dificil a fost procesul de coalgulare a Diasporei. În încercarea lor bolnavă de a câștiga un efemer capital politic, riscă să se piardă tot ce s-a construit cu mari sacrificii în ultimii 20 de ani. Protestele civice au fost deturnate de elemente turbulente, aflate în slujba unor proiecte politice”, mai arată sursa citată.

De asemenea, președintele Federației a subliniat că liderii politici ar fi trebuit să sprijine milioanele de oameni din diaspora și nu să „deturneze demersul civic” al acestora.

"Românii din diaspora sunt civilizați. Nu claxonează la semafor, nu aruncă semințe pe jos. S-au deprins să îi accepte pe cei care gândesc altfel și să respecte democrația. Liderii politici ar fi trebuit să facă până acum ceva

practic pentru milioanele de români plecați în afară, nu să căpușeze și să deturneze demersul civic al diasporei", a declarat Daniel Țecu, președintele FADERE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.