Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă a fost exclusă din Consiliul Europei

Pinterest
steag rusia

Incepand de astazi Federația Rusă este exclusă din Consiliul Europei !

Astăzi 16 Martie 2022 COMITETUL DE MINISTRI a hotărât ca Federația Rusă este exclusă din Consiliul Europei, anunță senatorul PSD Alfred Laurențiu, membru al Delegației României în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) pe pagina sa de facebook.

În ședința extraordinara din această dimineață, Comitetul Miniștrilor a decis, în contextul procedurii lansate în temeiul articolului 8 din Statutul Consiliului Europei, ca Federația Rusă să înceteze de astăzi să mai fie membru al Consiliului Europei, după 26 de ani de calitate de membru.

La 15 martie, Adunarea Parlamentară a adoptat în unanimitate un Aviz care a considerat că Federația Rusă nu mai poate fi stat membru al Organizației.

La 15 martie, Guvernul Federației Ruse l-a informat pe Secretarul General cu privire la retragerea sa din Consiliul Europei în conformitate cu Statutul Consiliului Europei și despre intenția sa de a denunța Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

La 10 martie, Comitetul Miniștrilor a decis să consulte Adunarea Parlamentară cu privire la posibila utilizare ulterioară a articolului 8 din Statut.

La 25 februarie, în urma unui schimb de opinii cu Adunarea Parlamentară, Comitetul Miniștrilor a decis să lanseze procedura prevăzută de articolul 8 din Statut și a convenit să suspende Federația Rusă de la drepturile sale de reprezentare în Consiliul Europei, în conformitate cu cu Rezoluția sa relevantă privind consecințele juridice și financiare ale suspendării.

Rusia a aderat la Consiliul Europei la 28 februarie 1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.