Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația Rusă, prima reacție în scandalul dronei: 'Avioanele de luptă rusești nu au folosit armele de la bord. Nu au intrat în contact cu drona!'

CC0 / /
Su-27, F-16

Ministerul Rus al Apărării susține că avioanele de luptă rusești „nu au folosit armele de la bord” în cazul dronei americane doborâte în Marea Neagră.

„În dimineața zilei de 14 martie, deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, controalele spațiului aerian al Forțelor Aeriene Ruse au detectat zborul unei drone americane MQ-9 în direcția frontierei rusești.

Zborul a fost efectuat cu transponderele dezactivate, încălcând limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

Pentru a identifica intrusul, au fost în aer avioane de luptă din cadrul forțelor de apărare aeriană de serviciu.

În urma unor manevre bruște, în jurul orei 9:30 (ora Moscovei), drona a intrat în zbor necontrolat, cu pierdere de altitudine, și s-a ciocnit cu apa.

Avioanele de luptă rusești nu au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu drona și s-au întors în siguranță la aerodromul de origine”, au declarat reprezentanții ministerului rus al Apărării, potrivit presei ruse.

Context

Vă reamintim că un avion de vânătoare rusesc Su-27 s-a ciocnit cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre, provocând prăbușirea dronei, potrivit armatei americane.

Două avioane rusești Su-27 au efectuat astăzi o „interceptare nesigură și neprofesionistă” a unei drone de tip MQ-9 al Forțelor Aeriene ale SUA, care opera în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre, a anunțat Comandamentul Forțelor SUA din Europa.

Președintele american Joe Biden a fost informat marți dimineață despre incidentul între o dronă americană și un avion rusesc deasupra Mării Negre, potrivit CNN. Și comandantul militar suprem al NATO, generalul Christopher Cavoli, a informat aliații cu privire la incident, potrivit unui oficial NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.