Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federația ucraineană de fotbal, amenințată de FIFA și UEFA cu suspendarea din cauza lui Shevchenko

FIFA

FIFA și UEFA au avertizat Federația Ucraineană de Fotbal (UAF) că s-ar putea confrunta cu o suspendare internațională dacă va continua cu reuniunea planificată pentru marți, în vederea înlocuirii președintelui căzut în dizgrație Andriy Pavelko, cu fostul star Andriy Shevchenko, notează mediafax.

Vicepreședintele UAF, Oleg Protasov, a dezvăluit amenințarea venită din partea organelor de conducere ale fotbalului într-o postare pe pagina sa de Facebook.

UAF a programat o ședință virtuală a Comitetului Extraordinar pentru a discuta înlocuirea lui Pavelko, după ce acesta a fost arestat luna trecută pentru că ar fi folosit în mod abuziv fonduri din ajutoare internaționale.

Câteva zile mai târziu, un grup de oficiali ai UAF l-a nominalizat pe Shevchenko, în vârstă de 46 de ani, pentru a-l înlocui.

Însă FIFA și UEFA și-au exprimat acum îngrijorarea cu privire la posibilele presiuni exercitate asupra membrilor UAF de către guvernul ucrainean înainte de reuniune.

Au existat chiar afirmații potrivit cărora Serviciul de Securitate ucrainean (SBU) ar putea fi implicat și acuzații că este vorba de un complot rusesc pentru a "ucide fotbalul ucrainean".

"FIFA și UEFA, într-o scrisoare adresată vicepreședinților UAF, reamintesc că asociația ucraineană ar trebui să își gestioneze afacerile fără influența unor terțe părți", a scris Protasov.

"Orice încălcare a acestei obligații poate duce la suspendarea calității de membru al UAF în cadrul FIFA și UEFA, în conformitate cu art.1 alin. 16 din Statutul FIFA și art. 9 din Statutul UEFA.

Protasov, considerat, de asemenea, unul dintre cei mai mari jucători ucraineni pe vremea când reprezenta Uniunea Sovietică, a acuzat un "grup subversiv" că se află în spatele complotului pentru alegerea lui Shevchenko.

S-a afirmat că cel puțin 10 dosare penale împotriva lui Pavelko, în vârstă de 47 de ani, președinte al UAF din 2015, sunt investigate de Poliția Națională, Biroul de Stat de Investigații, Biroul Național Anticorupție din Ucraina și Parchetul.

Pavelko a fost plasat în arest de către Tribunalul Pechersk din Kiev sub acuzația de deturnare de fonduri, dar a fost eliberat pe cauțiune în valoare de 10.000.000 UAH (255.000 de euro), sumă plătită de UAF.

Procedurile penale includ acuzații potrivit cărora UAF a deturnat banii fotbaliștilor din Kiev, că banii de la buget destinați construcției de terenuri de fotbal au fost risipiți și că au avut loc abuzuri în timpul construirii unei baze de fotbal.

Protasov a susținut că, în ciuda arestării sale, Pavelko, fost membru al Verkhovna Rada, își păstrează întreaga putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.