Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federica Mogherini, apel la instituirea imediată a armistiţiului în Siria

euinside.eu
mogherini

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Federica Mogherini, a făcut apel la instituirea imediată a armistiţiului în Siria ca urmare a rezoluţiei adoptate duminică de Consiliul de Securitate al ONU care susţine o încetare a luptelor timp de o lună pentru a permite accesul ajutorului umanitar, relatează agenţia DPA luni, scrie agerpres.ro

Rezoluţia ONU este ''un pas necesar şi încurajator, dar un prim pas'', a declarat dna Mogherini înainte de o reuniune a miniştrilor de externe din ţările UE la Bruxelles. ''Acum această rezoluţie trebuie aplicată imediat'', a adăugat şefa diplomaţiei europene. 

Ministrul austriac de externe, Karin Kneissl, a estimat la rândul său că ocazia oferită de votul ONU trebuie folosită astfel încât reprezentanţii forţelor din Siria să instituie un control asupra miliţiilor lor. La rândul său, dna Mogherini a făcut apel la Rusia, Iran şi Turcia să-şi respecte promisiunile privind dezescaladarea situaţiei. 

''De fapt, este cazul ca Rusia şi Iranul, de o parte, şi Turcia şi SUA, de cealaltă, să facă uz de influenţa lor pentru a pune capăt acestei barbarii'', a afirmat la rândul său ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.