Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Federica Mogherini: Congresmenii americani susţin acordul nuclear iranian

euinside.eu
mogherini

Congresmeni americani şi-au făcut cunoscută intenţia de a se asigura că Statele Unite respectă acordul nuclear încheiat în 2015 între Iran şi marile puteri, în pofida reţinerilor preşedintelui Donald Trump în legătură cu acest pact, a declarat marţi, la Washington, şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, relatează Reuters. 'Am informaţii clare că intenţia este ca Statele Unite să continue să respecte acordul' nuclear, a spus Federica Mogherini pentru jurnalişti în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, şefa diplomaţiei europene a avertizat că tensiunile actuale din Orientul Mijlociu, în special cele dintre Arabia Saudită şi Iran, 'pot avea repercusiuni extrem de periculoase', notează AFP. 'Permiteţi-mi să insuflu un pic de înţelepciune europeană într-o lume care pare complet nebună: este periculos', a declarat ea în conferinţa de presă, întrebată despre tensiunile dintre Arabia Saudită şi Iran, exacerbate în special de conflictul din Yemen unde cei doi mari rivali regionali susţin tabere opuse.

'Trebuie să menţinem calmul', 'nivelul de confruntare în regiune poate avea repercusiuni extrem de periculoase, nu numai pentru regiune, ci şi pentru alte zone', a insistat ea, conform Agerpres. Ea a menţionat printre 'principalele sale îngrijorări' situaţia din Liban, unde premierul Saad Hariri şi-a anunţat demisia de la Riad şi a acuzat mişcarea şiită libaneză Hezbollah şi aliatul iranian al acesteia din urmă că 'sugrumă' Libanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.