Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felicitări de la Londra, Berlin şi Bruxelles pentru viitorul preşedinte Emmanuel Macron

reuters.com
Emmanuel Macron

Premierul britanic Theresa May l-a felicitat călduros pe Emmanuel Macron, care a câştigat duminică alegerile prezidenţiale din Franţa, a anunţat un purtător de cuvânt al cabinetului Regatului Unit, citat de AFP. 

"Prim-ministrul îl felicită cu căldură pe preşedintele ales Macron cu ocazia succesului său electoral. Franţa este unul din aliaţii noştri cei mai apropiaţi şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noul preşedinte asupra unui spectru larg de priorităţi comune", se arată în comunicatul de la Londra, preluat de AFP şi Reuters 

Tot printr-un purtător de cuvânt, cancelarul german Angela Merkel a transmis un mesaj similar. Purtătorul ei de cuvânt, Steffen Seibert, a reacţionat pe Twitter la sondajele de la ieşirea de la vot, care îl arată pe Macron câştigător detaşat: "Felicitări. Victoria dv. este o victorie pentru o Europă puternică şi unită şi pentru prietenia franco-germană", citează AFP. 

Şi ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, a salutat victoria lui Macron printr-un mesaj în aceeaşi reţea socială. "Franţa a fost, este şi rămâne în centrul şi în inima Europei", a scris pe Twitter şeful diplomaţiei de la Berlin. 

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a scris mesajul pe Twitter în franceză, informează Xinhua: "Felicitări @EmmanuelMacron! Mă bucur că Franţa a ales un viitor European". 

Potrivit sondajelor de la ieşirea de la urne, centristul pro-european Macron a obţinut în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa circa 65% din voturi, iar adversara sa de extremă dreaptă, Marine Le Pen, care susţine desprinderea Franţei de Uniunea Europeană, aproximativ 35%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.