Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felinele mari din Florida, afectate de o boală misterioasă

puma

Autorităţile americane investighează în legătură cu o boală neurologică misterioasă ce afectează panterele şi lincşii din Florida, care îi împiedică să meargă normal, relatează joi AFP potrivit Agerpres.

"Toate animalele afectate mergeau anormal sau aveau probleme de coordonare a picioarelor din spate", a declarat Agenţia pentru Faună Sălbatică din Florida.

Camerele de supraveghere au înregistrat imagini cu feline afectate în diferite faze ale bolii, a cărei cauză nu este încă cunoscută. Autorităţile iau în considerare boli infecţioase, deficienţe nutriţionale şi expuneri la diverse toxine.

Deşi relativ puţine animale au prezentat simptome care le făceau să se comporte ca şi cum ar fi fost bete, cercetătorii încă încearcă să determine amploarea problemei.

"Au fost deja excluse mai multe boli", a declarat Gil McRae, directorul institutului de cercetare al Agenţiei pentru Faună Sălbatică din Florida, adăugând că serviciile sale lucrează cu cele ale statului federal american şi cu diverşi specialişti din întreaga lume pentru a clarifica acest mister.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.