Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felix Cozma, președintele ANFP, îl contrează pe Ludovic Orban, care a spus că va face concedieri masive, dacă ajunge premier: 'Nu știe ce este funcția publică'

presedinte ANFP Felix Cozma

Felix Cozma, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a reacționat la declarațiile lui Ludovic Orban, cel care a anunțat concedieri la stat. Este vorba de 60.000 de angajații care au intrat în sistemul public , în ultimii doi ani, despre care președintele PNL spune că nu au nici o treabă cu cariera de funcționar public.

"60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, în ultimii 2 ani. Toți funcționarii publici de carieră, din sănătate, din învățământ, din deconcentrate, au fost puși în situația de fi conduși de politruci. Toți angajații care au intrat pe ușa din dos trebuie să se teamă. Este un haos în toate instituțiile, cu oameni care nu au treabă cu o carieră de funcționar public. Vrem să aducem meritocrația la stat", a declarat, luni seara, Ludovic Orban, la B1 TV.

Citeşte şi: Suntem săraci lipiţi când plecăm în concediu; Cu ce bani pleacă românii la drum

Felix Cozma, actualul președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, i-a dat replica președintelui PNL, într-o declarație oferită STIRIPESURSE.RO. "Domnul Orban, fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, nu face diferența între funcție publică și personal contractual din administrația publică românească. Spune că 60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, toți funcționari publici de carieră. 137.000 de funcționari publici sunt în tot sistemul și este imposibil ca 60.000 să fi fost angajați în ultimii doi ani. Din evidențele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, sunt 11.196 de funcționari publici numiți prin recrutare de la 1 ianuarie 2017 și până în prezent, nemaipunând la socoteală faptul că au fost și destul de multe ieșiri din sistem.

În naivitatea mea, am crezut că un fost președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici știe ce este funcția publică, dar m-am înșelat. E o confuzie mare între ce înseamnă personal contractual și ce înseamnă funcție publică. Acestea nu sunt altceva decât declarații populiste", a declarat Felix Cozma pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.