Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Felul în care este linșată public Biserica Ortodoxă Română este cel puțin rușinos (Tănase Stamule)

FABIZ - ASE
Tănase Stamule

Liberalul Tănase Stamule reacționează la ultimul reportaj al celor de la Recorder și consideră rușinos felul în care este linșată public Biserica Ortodoxă Română.

Stamule dezvăluie că, în calitate de politician, a susținut de multe ori finanțarea unor lăcașe de cult. „Toată acesta susținere a fost data atunci când în urma vizitelor am văzut cum sute de credincioși/contribuabili stăteau în biserici dărăpănate și nu înțelegeau de ce nimeni nu îi ajută și pe ei cu biserica lor”, explică Stamule.

Postarea integrală a lui Tănase Stamule:

„Felul în care este linșată public Biserica Ortodoxă Română este cel puțin rușinos pentru așa zișii formatori de opinie care intră în acest joc murdar. Orice pădure are uscăciuni iar BOR cu siguranță nu este o instituție perfectă. De aici însă la a arunca o anatemă totală de corupție și tot felul de alte acuze fără fond asupra întregii comunități religioase este cale lungă.

Încercarea de a adânci și mai tare prăpastia dintre credincioșii practicanți și restul lumii este evidentă și face parte dintr-un proces mai amplu legat rolul pe care îl joacă biserica în societate și felul în care diverse grupuri de interese văd acest rol.

În calitate de om politic am susținut de multe ori finanțarea unor lacase de cult. Toată acesta susținere a fost data atunci când în urma vizitelor am văzut cum sute de credincioși/contribuabili stăteau în biserici dărăpănate și nu înțelegeau de ce nimeni nu îi ajută și pe ei cu biserica lor.

Eu am multe să reproșez Bisericii Ortodoxe Române, în special atitudinea ei față de vaccinare însă nu pot să nu văd și lucrurile bune pe care le face biserica. În primul rând bisericile sunt pline de oameni care caută un loc în care să se simță în siguranță, un loc în care să nu se simtă singuri și un loc în care să fie generată încredere. Statul nu a reușit să livreze aceste sentimente la nivel de societate iar biserica reușește să suplinească de multe ori cu succes acest eșec al statului. Pe lângă asta există și multe inițiative caritabile și sociale demne de amintit.

În ceea ce privește prețurile de renovare pentru un lăcaș de cult dăm iarăși de o mare ipocrizie. Pentru a reabilita orice monument istoric e nevoie de o firmă specializată, avizată de comisia de cultură și care are expertiză specială în șantierele clădirilor istorice. Aceste firme sunt în general mult mai scumpe decât celelalte și culmea chiar dacă ai bani nu prea ajungi la ele fiindcă au foarte multe lucrări. Chiar recent am cerut conducerii universității să repare acoperișul clădirii unde lucrez iar procedura și costul sunt mult mai ridicate decât media tocmai fiindcă este o clădire de patrimoniu.

În perioada de astăzi, când societatea este și așa divizată de tot felul de teme cauzate în general de eșecul statului de a genera încredere, mi se pare cel puțin lipsit de bun simț să ataci una din instituțiile care, în lipsa de alternativă, încearcă să mențină cât de cât un echilibru în sufletele oamenilor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.