Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femei în criză de sarcină: Telefonul Vieții a salvat, anul trecut, 35 de copii

insarcinata telefon

Părintele Radu Brînză, coordonatorul Pro Vita Iași, departamentul pro-viață al Arhiepiscopiei Iașilor, a scris un editorial pentru publicația QMagazine, în care prezintă bilanțul din 2021 al serviciului de sprijin Telefonul Vieții și relatează cum decurge o intervenție de consiliere când o femeie în criză de sarcină apelează la linia telefonică gratuită.

„Era ziua de Bobotează, 2022, când Anca Pulpa, psiholog și consilier specializat în terapie pentru criză de sarcină în cadrul Departamentului Pro Vita, se bucura de ultimele sale zile de concediu la bunici, lângă Mănăstirea Cozancea”, scrie Părintele Radu Brînză.

„Pe dealul Cozancei din județul Botoșani, conectarea la semnalul telefonic se poate face doar undeva sus, lângă un copac bătrân. În mijlocul satului, nu încape vorbă de așa ceva. Ești totalmente rupt de lumea virtuală și te poți bucura de liniște deplină, fără notificări și alerte”, continuă el.

Însă „întâmplarea face că, uneori, lucrurile se așază cum nu te aștepți și frumusețea vieții poate veni chiar prin intermediul sau, mai bine zis, cu ajutorul acestor instrumente”, scrie basilica.ro.

Deși era încă în vacanță, Anca Pulpa, psiholog și consilier pentru criză de sarcină la Pro Vita Iași, a urcat în deal, pentru a-și verifica notificările de pe telefon. Avea o mulțime de apeluri și mesaje.

„O femeie de 27 ani din Timișoara, însărcinată, cu programare fixată pentru avort pentru data de 8 ianuarie, trebuia să aleagă între VIAȚA sau MOARTEA propriului copil. Cerea ajutor, înțelegere și susținere pentru decizia ce urma a fi luată”, scrie preotul.

Era ger, iar Anca Pulpa a înghețat vorbind și trimițând mesaje din vârful dealului. O motivau dorința de a salva sufletul mamei și pe al copilului nenăscut, dar și propriul suflet, căci cunoaște din experiență trauma produsă de un avort.

Cu rugăciunea în inimă, psihologul a sunat-o pe timișoreanca în criză de sarcină. A îndemnat-o să nu ia o decizie în timp ce se simte tulburată de aflarea veștii, ci să aștepte să se mai liniștească. Au programat o discuție video și alte două întâlniri online.

Apropierea și sprijinul primit i-au dat încredere femeii, care a decis să păstreze copilul, mai ales că alegerea nu era împotriva conștiinței sale.

Copilul se va naște în preajma sărbătorii Nașterii Maicii Domnului. „Coincidență sau minune?” se întreabă Părintele Radu Brînză.

Telefonul Vieții, linia telefonică gratuită pentru femei în criză de sarcină creată de Pro Vita Iași, a primit anul trecut 600 de apeluri de la femei însărcinate. Dintre acestea, 35 au păstrat copilul.

„E mult? E puțin? Nu știm. Ceea ce știm sigur, însă, este că, peste șase ani, o ceată de 35 de copii zâmbitori vor umple băncile în prima lor zi de școală”, scrie Părintele Radu Brînză. Practic, într-un an de zile, Telefonul Vieții a dat României o clasă întreagă de elevi în plus – nu consumatori de resurse, ci producători de resurse, cu brațele și inteligența lor.

Telefonul Vieții are numărul 0800.800.116 și poate fi apelat gratuit din orice rețea fixă sau mobilă de pe raza județelor Iași, Botoșani, Neamț, Suceava, Vaslui, Bacău, Cluj, Galați, Timiș și din București.

Donează

Cont Lei: RO08CECEIS1030RON1014342

Cont Euro: RO68CECEIS10C1EUR1103231

Banca: CEC Bank

Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei

CIF: 5334656

Cod SWIFT: CECERO

Detalii plată: TELEFONUL VIEȚII

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.