Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care a trăit, într-un canion, doar cu iarbă, mușchi și apă, timp de 5 luni: Familia o dăduse dispărută

monolit sua

O femeie din statul american Utah, care a dispărut în luna noiembrie, a fost descoperită în viaţă, într-un cort, după ce ar fi supravieţuit doar cu iarbă, muşchi şi apă dintr-un râu din apropiere timp de peste cinci luni, relatează The Guardian.

Femeia în vârstă de 47 de ani, căreia autorităţile nu i-au divulgat numele, a fost dată dispărută după ce angajaţii Serviciului Forestier din SUA care se pregăteau de închiderea sezonieră a canionului i-au găsit maşina abandonată într-o parcare, la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri sud-est de Salt Lake City, la data de 25 noiembrie.

Detectivi şi reprezentanţi ai Serviciului de Căutare şi Salvare (SAR) au cercetat zona în următoarele săptămâni, însă nu au reuşit să o localizeze, relatează Agerpres.

Potrivit sergentului Spencer Cannon din cadrul biroului şerifului din Utah, autorităţile au găsit-o duminică în timpul unei survolări a zonei, condusă alături de voluntari în speranţa că vor fi identificate dovezi care să ateste că femeia era încă în viaţă.

Căutând o dronă care se prăbuşise în timpul căutărilor, sergentul şi pilotul dronei au găsit un cort, pe care femeia l-a deschis la apropierea lor.

''Acum credem că ea a ales cu bună ştiinţă să rămână în zonă în lunile care au trecut din noiembrie 2020'', a precizat biroul şerifului într-un comunicat.

''Avea la ea o cantitate mică de alimente şi le-a spus oficialilor SAR că a cules iarbă şi muşchi. De asemenea, a avut acces la o cantitate generoasă de apă de la un râu din apropiere'', se arată în comunicat.

Cannon a declarat că femeia nu era rănită, însă era slăbită şi subponderală. ''A reuşit să supravieţuiască, însă a avut o viaţă grea în lunile în care s-a aflat acolo şi ne bucurăm că am reuşit să intrăm în contact cu ea'', a declarat el pentru postul local KSL-TV.

După ce au găsit-o, autorităţile au transportat-o pe femeie la spital pentru evaluare.

Ancheta privind dispariţia ei a dezvăluit că ea ar fi putut suferi în urma unor probleme de sănătate mintală, potrivit comunicatului.

''Vrem să fim clari că, deşi mulţi oameni ar putea alege să nu trăiască în circumstanţele şi condiţiile în care a trăit această femeie, ea nu a făcut nimic ilegal", se precizează în comunicat.

''În viitor, ea ar putea alege să se întoarcă în aceeaşi zonă. I-au fost puse la dispoziţie resurse în cazul în care va decide să le folosească'', se notează în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.