Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care i se opune lui Putin

putin

Șefa banilor Rusiei se opune oricărei restricții privind utilizarea de valută în Rusia, adresându-se în acest sens Consiliului de Securitate al țării. Pe fondul sancţiunilor la care este supusă Moscova, rubla s-a devalorizat în mod accentuat. Măsura interzicerii tranzacţiilor pe piaţa valutară era menită să ajute moneda rusească, dar Banca Naţională a Rusiei se opune acestei măsuri, scrie The Wall Street Journal, potrivit capital.ro.

Comisia inter-agenții a Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat că Banca Centrală și Guvernul conlucrează la creșterea rolului rublei în plățile internaționale, limitând în același timp utilizarea de valute străine "pe teritoriul Federației Ruse". Cu toate acestea, "Banca Rusiei presupune că astfel de măsuri restrictive sunt nerecomandabile", a anunţat  Banca centrală într-un comentariu prin e-mail.

Deși banca centrală a Rusiei a promis să nu introducă restricții care ar putea afecta piaţa de capital, orice discuţie referitoare la posibile restricții provoacă un răspuns nervos pe piață.

Ideea folosirii rublei în comerțul internațional a fost prezentată ca o soluţie în deceniul trecut și a câștigat sprijin în 2008, când Rusia a vehiculat ideea de a transforma Moscova într-un centru financiar mondial. Rusia a dorit mult să stimuleze imaginea rublei ca o monedă pentru comerțul internațional și potențial monedă de rezervă, alături de dolarul american, euro și lira sterlină.

După sancțiunile occidentale care au urmat anexării Crimeii cu peste un an în urmă, guvernul Rusiei a promis că va găsi modalități pentru a solicita companiilor axate pe export să nu mai facă operaţiuni comerciale în dolari în operaţiunile lor de comerţ exterior, ci sa lucreze cu ruble. Tranzactionarea directă a rublei față de yuanul chinez a fost, de asemenea, văzută ca principală alternativă la dolar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.