Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeia care l-a acuzat pe Joe Biden de agresiune sexuală s-a mutat în Rusia - Primele declarații de la Moscova

Tara Reade

O fostă colaboratoare care l-a acuzat pe Joe Biden de agresiune sexuală s-a mutat la Moscova, declarând presei de stat că se simte "în siguranță" în Rusia și că va cere cetățenia acestei țări.

Tara Reade, care a ținut prima pagină a ziarelor în timpul cursei prezidențiale din 2020, acuzându-l pe Biden, pe atunci candidat, că a hărțuit-o și agresat-o sexual, a declarat că a decis să plece în Rusia după ce a primit amenințări în SUA, potrivit CNN.

Biden a negat cu tărie acuzațiile lui Reade și niciun fost membru al personalului lui Biden nu a venit să spună că a fost martor sau a auzit vreodată despre orice fel de comportament sexual nepotrivit în biroul său din Senat.

Într-un interviu cu MSNBC în 2020, Biden a declarat că "spune fără echivoc, nu s-a întâmplat niciodată, niciodată. Nu s-a întâmplat. Nu s-a întâmplat niciodată".

Ulterior, Reade s-a confruntat cu propriile probleme de credibilitate, inclusiv cu privire la educația sa.

Apariție alături de o deputată rusă condamnată în SUA

După ce a lipsit de pe prima pagină a ziarelor timp de ani de zile, Reade a apărut marți la Moscova, unde a stat alături de Maria Butina, spionul condamnat al Kremlinului, și a răspuns timp de mai multe ore la întrebări din partea presei de stat ruse.

În timpul conferinței de presă, Butina a promis că va discuta posibilitatea de a-i acorda cetățenia rusă lui Reade și îi va cere lui Putin "să accelereze cererea ei de cetățenie".

Butina a fost condamnată la 18 luni într-o închisoare din SUA în 2019 pentru conspirație în vederea acționării ca agent străin neînregistrat, iar acum face parte din parlamentul rus în partidul președintelui Vladimir Putin.

Reade a declarat că a decis să vină în Rusia în urma amenințărilor cu moartea pe care le-a primit anul acesta după ce și-a reiterat acuzațiile privind Biden și a anunțat pe Twitter că este dispusă "să depună mărturie sub jurământ în Congres dacă i se va cere".

"Când am coborât din avion la Moscova, pentru prima dată după foarte mult timp m-am simțit în siguranță, m-am simțit ascultată și respectată. Acest lucru nu s-a întâmplat în propria mea țară", a declarat Reade.

Reade a spus că "această iluzie a Rusiei ca inamic este propagată de câteva elite de la Washington care sunt hotărâte să cauzeze probleme".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.