Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeie intoxicată cu monoxid de carbon, decedată în locuinţă

sursa FOTO: Inquam
ambulanta

O femeie de 73 de ani a decedat, joi, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, în locuinţa din localitatea Dumbrăveni, iar fiul acesteia, de 42 de ani, care prezenta funcţii vitale, a fost transportat la spital de un echipaj al SAJ Sibiu, informează Agerpres.

Potrivit ISU Sibiu, echipajele SAJ şi ISU din Mediaş au asistat medical bărbatul şi l-au transportat la CPU Mediaş, echilibrat hemodinamic şi respirator, dar confuz. Starea victimei este cauzată de lipsa oxigenului din locuinţă, monoxidul de carbon putând să-i pună viaţa în pericol. În prezent bărbatul se află la spital şi primeşte îngrijiri medicale şi oxigenoterapie.

ISU Sibiu atrage atenţia la utilizarea surselor de căldură, întrucât utilizarea necorespunzătoare a buteliilor sau a instalaţiilor de gaze lichefiate poate provoca rănirea unor persoane sau chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Pentru a preîntâmpina evenimente precum cel din Dumbrăveni, pompierii ISU Sibiu le reamintesc cetăţenilor principalele reguli şi măsuri menite a le proteja viaţa şi bunurile, astfel că înainte de aprinderea focului trebuie verificat dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise. Dacă se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, trebuie închise urgent robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare şi deschise uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute. Totodată, nu se vor aprinde chibrituri, brichete, nu se vor manevra întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu se va fuma şi nu se vor aduce/utiliza surse de foc decât după aerisirea încăperii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.