Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

La un pas de tragedie: Femeie mușcată de un câine pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei / Proprietarul câinelui, amendat cu 2.500 de lei (update)

breaking news

UPDATE 12.12 Proprietarul unui câine care a atacat o femeie, joi, pe o stradă din Sectorul 1, a fost amendat cu 2.500 de lei, deoarece a lăsat patrupedul fără supraveghere pe domeniul public.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, joi, AGERPRES, Serviciul Poliţia Animalelor Sector 1 din cadrul Poliţiei Locale a intervenit în acest caz la solicitarea Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

Din primele date a reieşit că animalul a scăpat dintr-o curte.

Când poliţiştii locali au ajuns la faţa locului, acolo se afla deja un echipaj de la Serviciul pentru Protecţia Animalelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Poliţiştii locali au tranchilizat câinele şi l-au amendat pe proprietarul lui, în baza hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 131/2008 privind constatarea şi sancţionarea unor fapte contravenţionale săvârşite de către persoanele fizice şi juridice la regimul protecţiei animalelor şi păsărilor.

*

11.29: O femeie a fost mușcată, joi dimineața, de un câine pe o stradă din Sectorul 1 al Capitalei. Victima a fost dusă la spital.

Poliţiștii de la secția 4 au fost sesizați, joi, în jurul orei 7.00, prin apel la 112, cu privire la faptul că, pe o stradă din Sectorul 1, se află o femeie care ar fi fost mușcată de un câine.

Victima a fost transportată de către un echipaj de prim-ajutor sosit la adresă, la o unitate medicală, pentru îngrijiri suplimentare.

De asemenea, a fost depistat și identificat proprietarul câinelui, care va fi condus la sediul Serviciului pentru Protecția Animalelor, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Totodată, câinele agresor a fost ridicat de către ASPA, în vederea efectuării expertizelor specifice.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracțiunea de „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”.

Anul acesta, în luna ianuarie, o femeie a murit după ce a fost atacată de o haită de câini în zona Lacul Morii din București, iar o lună mai târziu, o altă femeie care își plimba câinele în aceeași zonă a fost atacată de doi câini din rasa Cane Corso.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.