Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeie pe bicicletă, în vârstă de 69 de ani, a fost accidentată mortal după ce nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, în Bacău

accident

O femeie în vârstă de 69 de ani a fost accidentată mortal, vineri, de un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani în timp ce se deplasa pe bicicletă pe raza comunei Săuceşti, la intersecţia cu DJ 207F, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău transmis AGERPRES.

"Ieri, în jurul orei 10,00, în urma unui apel prin 112, poliţiştii rutieri din Bacău s-au deplasat pe raza comunei Săuceşti la locul producerii unui accident rutier. În urma primelor verificări, poliţiştii au stabilit faptul că o localnică, de 69 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, la intersecţia cu Dj 207F, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Bacău, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, ea a decedat", se arată în comunicat comunicatului.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta nefiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, precizează sursa citată.

Pentru a preveni astfel de evenimente rutiere, poliţiştii recomandă bicicliştilor să fie echipaţi corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare); acolo unde există acostamente, poteci laterale sau piste special amenajate, să se deplaseze numai pe acestea; înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, să reducă viteza, să se asigure temeinic şi să acorde prioritate de trecere celor în drept şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.