Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile au căzut pradă războiului: rușii și ucrainenii fac schimb de prizonieri

stiri247.com
prizonieri femei

Rusia a schimbat 108 femei ucrainene deţinute ca prizoniere de război cu 110 prizoniere ruseşti deţinute de Ucraina, spun oficialii celor două părţi, potrivit BBC. 37 dintre ele ar fi fost capturate după ce s-au predat în timpul asediului combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, care s-a încheiat în luna mai. Preşedintele Ucrainei a salutat schimbul de prizonieri. "Nu uităm de niciunul dintre oamenii noştri", a spus el, conform news.ro.

Rusia a schimbat 108 femei ucrainene deţinute ca prizoniere de război cu 110 prizoniere ruseşti deţinute de Ucraina, spun oficialii celor două părţi. Dintre femei, 37 ar fi fost capturate după ce s-au predat în timpul asediului combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, care s-a încheiat în luna mai.

Majoritatea ruşilor eliberaţi sunt marinari de pe navele comerciale deţinute în Ucraina. Printre ei se numără şi membri ai unităţilor militare separatiste pro-ruse din Donbas, în estul Ucrainei. Au fost publicate fotografii în care ucrainencele se urcau în autocare într-o zonă nespecificată şi, mai târziu, cu ele sosind după lăsarea întunericului pe teritoriul deţinut de guvern în regiunea sudică Zaporojie.

Şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Andriy Yermak, a confirmat pe reţelele de socializare că 108 femei au fost eliberate în "primul schimb exclusiv feminin". El a precizat că printre acestea se numără mame şi fiice care fuseseră ţinute captive împreună.

Denis Puşilin, cel mai înalt oficial susţinut de Rusia în partea separatistă a regiunii ucrainene Doneţk, a confirmat schimbul, dar a declarat că două deţinute au decis să rămână în Rusia. Kievul nu a comentat acest lucru. Potrivit lui Puşilin, prizonierele eliberate de Ucraina sunt 80 de marinari şi 30 de militari.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat luni schimbul a peste 200 de prizonieri între Rusia şi Ucraina. Printre cei eliberaţi de forţele ruse şi pro-ruse, a spus el, se numără persoane care au fost reţinute încă dinainte de invazia pe scară largă a Rusiei din februarie. "Nu uităm de niciunul dintre oamenii noştri", a spus el. "Trebuie să îi returnăm pe toţi. Şi o vom face". "Le mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru acest succes şi le mulţumesc, de asemenea, tuturor celor care alimentează fondul nostru de schimb, care asigură capturarea inamicului", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.