Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femeile se revoltă pe înotătorul transgender care a câștigat o cursă la campionatele de natație

people.com
Lia Thomas transgender

Înotătoarea transgender Lia Thomas, de la Universitatea din Pennsylvania, a stârnit indignare după ce concurat şi a câştigat cursa de 500 de yarzi (circa 457 metri) la campionatul universitar de nataţie, conform news.ro.

Organizaţiile americane pentru apărarea drepturilor femeilor sunt furioase că Will Thomas, care şi-a schimbat recent sexul şi acum se numeşte Lia, a primit permisiunea de a concura.

"Există un bărbat, pe nume Will Thomas, care şi-a schimbat numele în Lia Thomas, care concurează la înot feminin”, a declarat Kellie-Jay Keen, şefa organizaţiei Standing for Women, pentru Fox News.

"Femeile nu sunt considerate oameni. Nu putem fi, altfel nu ar exista posibilitatea ca bărbaţii să concureze în sporturile feminine", a spus ea, conform Marca.



Discursul după victorie al lui Thomas a atras o reacţie mixtă din partea mulţimii, anumite părţi au huiduit-o  în timp ce vorbea, în timp ce o o parte mai mică a aplaudat.

"Acesta este un bărbat care înlocuieşte femeile. Femeia care a ajuns pe locul al doilea astăzi este adevărata câştigătoare”, a declarat Annabelle Rutledge, directorul Concerned Women for America, pentru Fox News.

"Numai femeile pot câştiga un campionat feminin de înot şi sărituri", a mai spus ea.

Lia Thomas, care până în urmă cu doi ani se numea Will Thomas, a devenit, vineri, primul înotător transgender care se impune în campionatul universitar american de nataţie.

Lia Thomas, în vârstă de 23 de ani, a câştigat finala universitară de la 500 yarzi (circa 457 metri), cu timpul de patru minute, 33 de secunde şi 24 de sutimi, cu mai mult de o secundă decât ocupanta poziţiei secunde, Emma Weyant.

Thomas a concurat şi ca bărbat la campionatul universitar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.