Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Femomen ciudat în august: Importurile de lapte au crescut cu peste 63% în România, deși producția a crescut

Facebook
lapte

Importurile de lapte brut au crescut cu 63,6% în luna august a acestui an comparativ cu luna precedentă, în timp ce producţia de lapte de consum a urcat cu 14,9%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cantitatea de lapte brut importată s-a cifrat la 10.619 tone în august 2023, faţă de 6.489 tone în iulie, iar producţia de lapte de consum a fost de 31.159 tone în august, faţă de 27.119 în luna precedentă.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, cea mai mare creştere a producţiei s-a înregistrat la lapte de consum (+14,7%) în timp ce producţia de brânzeturi a avut cea mai mare scădere (-3,1%).

În acelaşi timp, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a crescut, în luna august 2023, cu 11,6% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.

Unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă de 101.238 tone, în scădere cu 5,1% în august faţă de luna precedentă, dar în creştere cu 3,5% faţă de luna august 2022. În primele opt luni din acest an, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 31,7% faţă de perioada ianuarie - august 2022, iar unităţile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare cu 10,3%.

Creşterea cea mai mare de producţie a fost înregistrată la smântâna de consum (+1,1%) în timp ce producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere -7,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.