Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen cu totul neobișnuit: 51 de balene au eșuat pe o plajă. Altul este acum pericolul cel mare/ Video

balene

Zeci de balene pilot au eșuat în mod neașteptat pe o plajă din Australia de Vest, au anunţat miercuri autorităţile locale, relatează AFP. 51 dintre acestea deja au murit, iar autoritățile încearcă să salveze restul grupului de 46 de balene. Deocamdată se analizează motivele pentru care un grup atât de mare de balene a eșuat, în grup, pe plajă, iar biologii marini susțin că este posibil ca întreg grupul să sufere de o boală care le-a dezorientat, informează Agerpres.

Cele 51 de balene pilot cu aripioare lungi făceau parte dintr-un grup de aproape 100 de cetacee observate marţi în largul plajei Cheynes, lângă Albany, la aproximativ 400 de kilometri sud-est de Perth.

Balenele pilot au un comportament aparte și trăiesc toată viața în grup, tocmai de aceea au și eșuat în număr atât de mare.

Pericolul cel mare este acum prezența rechinilor. Aceștia ar urmări să profite de faptul că balenele sunt slăbite și dezorientate pentru a le vâna. 

Departamentul de Stat pentru Parcuri şi Faună a declarat că lucrează cu voluntari pentru a încerca să salveze 46 de cetacee eşuate şi care sunt încă în viaţă şi urmează să le ghideze spre ape mai adânci în timpul zilei.

Un purtător de cuvânt al departamentului a declarat că a primit "sute de oferte de ajutor", dar a precizat că are un număr suficient de voluntari şi a cerut publicului să "stea departe" de plajă.

"Prioritatea echipei de gestionare a incidentelor este să asigure siguranţa personalului şi a voluntarilor, precum şi pe cea a cetaceelor", a adăugat el.

"Zona de intervenţie prezintă o varietate de riscuri, în special în prezenţa cetaceelor de talie mare, în dificultate şi posibil bolnave, a rechinilor, a valurilor, a maşinilor şi navelor mari", a explicat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.