Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen puternic pe piața imobiliară din București și Ilfov: numărul locuințelor noi scade

Profimedia
imobiliare

Numărul de locuinţe date în folosinţă în România, în primul trimestru al acestui an, a scăzut cu 578 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la 15.329 unităţi, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

Pe medii de rezidenţă, în intervalul analizat, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban, ponderea fiind de 61,5%.

Potrivit statisticii oficiale, repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul I din 2023, comparativ cu perioada similară din anul anterior, numărul locuinţelor finalizate cu fonduri private s-a diminuat cu 856 de locuinţe, dar s-a majorat din fondurile publice cu 278 de unităţi locative.

Distribuţia în profil regional evidenţiază o scădere a numărului locuinţelor terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-885 de locuinţe), Nord-Vest (-740), Centru (-262) şi Vest (-69).

Pe de altă parte, creşteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+796 de locuinţe), Sud-Est (+351), Sud-Vest Oltenia (+190) şi Sud-Muntenia (+41).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.