Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomen rar în Olanda. O furtună de vară a făcut prăpăd / VIDEO

sky news
furtuna olanda

O furtună de vară a făcut prăpăd în mai multe orașe din Olanda. O persoană a murit, pagubele sunt însemnate, iar transporturile au fost date peste cap de furtuna care se produce foarte rar în această zonă a Europei.

O furtună de vară, cu rafale de vânt de până la 145 de kilometri pe oră, a lovit miercuri Olanda, provocând cel puțin un deces. Oamenii din cea mai mare parte a țării au fost sfătuiți să rămână în case, iar transporturile au fost grav perturbate.

O femeie în vârstă de 51 de ani a murit în Haarlem după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla, a anunțat poliția locală, potrivit Reuters. În Amsterdam, mai multe persoane au fost rănite în timp ce zeci de copaci au fost doborâți, avariind mașini și bărci aflate de-a lungul canalelor din oraș.

Institutul Național de Meteorologie a emis cea mai mare avertizare de furtună în provincia Noord-Holland, care include Amsterdam. Furtuna, numită Poly, este cea mai devastatoare din Olanda din ultimii cinci ani.

Furtunile puternice din Olanda au loc de obicei între lunile octombrie și aprilie. Precedenta furtună de vară a avut loc în 2015 și a fost prima după mai bine de un secol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.