Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul meteo care lovește Europa: meteorologii au rămas uluiți / Așa ceva nu a mai existat în istoria măsurătorilor

www.severe-wheater.eu
dom de caldura

Fenomenul meteo care lovește Europa: meteorologii au rămas uluiți / așa ceva nu a mai existat în istoria măsurătorilor

Luna trecută a fost cea mai caldă lună septembrie înregistrată vreodată în Franța, Belgia, Germania, Polonia, Austria și Elveția, au declarat duminică serviciile naționale de meteorologie.

Astfel, potrivit serviciului francez Meteo-France, temperatura medie în septembrie a fost de 21,5 grade Celsius, ceea ce este cu aproximativ 3,5 grade peste normal. Această cifră a fost cea mai mare pentru prima lună de toamnă din întreaga istorie a observațiilor, care a început să fie efectuată în 1900. Recordul anterior a fost septembrie 1949, când temperatura medie a fost de 20,3 grade Celsius.

Organizația meteorologică germană DWD a raportat că luna septembrie a anului trecut a fost cea mai caldă din istoria țării. Temperatura medie a fost cu 4 grade Celsius mai mare decât norma climatică.

Caz similar și-n Polonia

Meteorologii din Polonia, la rândul lor, au anunțat că un septembrie atât de fierbinte în țară nu a fost în mai mult de 100 de ani de observații.

Institutul Meteorologic Regal din Belgia a raportat, de asemenea, un record național. "Septembrie a fost mai cald decât iulie și august. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din 1961. Belgia nu a avut niciodată un septembrie atât de cald", a declarat un purtător de cuvânt al institutului.

Meteorologii au înregistrat recorduri de temperatură pentru luna septembrie în Elveția, precum și în Austria.

Între timp, Spania și Portugalia au experimentat vreme extrem de caldă pentru această perioadă a anului în acest weekend. În unele părți ale Spaniei,temperatura a ajuns până la 35 de grade Celsius în weekend. Locuitorii Portugaliei se confruntă, de asemenea, cu căldură de 30 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.