Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fenomenul migrației nu ia pauză din cauza pandemiei - Slovenia construieşte în continuare garduri la frontiera cu Croaţia

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Slovenia construieşte în continuare garduri la frontiera cu Croaţia, pentru a împiedica intrarea ilegală în ţară, a anunţat marţi ministerul de interne de la Ljubljana. Conform informaţiilor preluate de Reuters, anul acesta se vor ridica garduri provizorii de-a lungul a 40 de kilometri de graniţă, în locuri care nu au fost precizate, notează Agerpres.

Din 2015, Slovenia a protejat cu garduri 196 de kilometri din frontiera de 670 de km cu Croaţia. Într-un interval de şase luni din timpul crizei refugiaţilor din 2015-2016, prin Slovenia au trecut aproximativ o jumătate de milion de migranţi ilegali, pe ruta dinspre Balcani spre ţări europene mai bogate. În ianuarie şi februarie anul acesta, poliţia slovenă a raportat 1165 de cazuri de trecere ilegală a frontierei, bilanţ în creştere cu peste 80% faţă de perioada corespunzătoare din 2019.

Guvernul de centru-dreapta condus de premierul Janez Jansa anunţase, cu puţin timp înainte de preluarea mandatului, că va continua construcţia de garduri pentru reducerea migraţiei ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.