Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii afectaţi de secetă au depus până în prezent 14.456 de cereri pentru ajutorul de stat

RFI
schimbari climatice seceta

Fermierii afectaţi de secetă au depus până în prezent 14.456 de cereri pentru ajutorul de stat, pentru o suprafaţă calamitată de 282.969 hectare, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat recent că 15 septembrie este termenul limită de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru secetă, relatează News.ro.

"Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale invită fermierii care deţin proces–verbal de constatare şi evaluare a pagubelor produse culturilor agricole înfiinţate în toamna anului 2019 de seceta pedologică, să depună cererea de solicitare a ajutorului de stat la centrele locale/judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, până la data de 15 septembrie inclusiv. Până în prezent s-au depus 14.456 de cereri, pentru o suprafaţă calamitată de 282.969 ha, din totalul de 34.647 fermieri afectaţi de seceta pedologică", a informat ministerul.

Pentru a evita aglomeraţia din ultimele zile, cererile pot fi depuse atât la sediul centrelor locale/judeţene APIA, cât şi prin fax, poştă sau în format electronic prin e-mail, precizează Ministerul Agriculturii.

Pe 2 septembrie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.806, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Citește și: Poliția are un cerc de suspecți în cazul bancomatelor explodate: 'Dispozitivul a fost făcut bine. Aveau pelerine verzi și feţele acoperite'

Guvernul alocă de la bugetul de stat 1,463 miliarde lei pentru susţinerea activităţilor din sectoarele vegetal şi zootehnic în contextul crizei economice generate de pandemia Covid-19 precum şi pentru despăgubirea fermierilor, astfel:

sectorul suine: 119,56 milioane lei;

sectorul avicol: 109,8 milioane lei;

sectorul apicol: 49,948 milioane lei;

sectorul bovine: 35,7 milioane lei;

sectorul vitivinicol: 59,5 milioane lei;

despăgubiri pentru fermierii ale căror culturi înfiinţate în toamna anului 2019 au fost afectate de seceta pedologică: 1,088 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.