Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii americani își vor putea repara singuri tractoarele

Daily Mail
tractor New Holland T7 Methane Power LNG

Producătorul de tractoare John Deere a fost de acord să acorde clienților săi din SUA dreptul de a-și repara singuri echipamentele. Anterior, fermierii puteau folosi doar piesele și service-urile autorizate.

Deere and Co. este unul dintre cei mai mari producători de echipamente agricole din lume. De ani de zile, grupurile de consumatori solicită companiilor din cadrul grupului să permită clienților lor să își repare singuri echipamentele, inclusiv tractoarele, scrie Mediafax.

American Farm Bureau Federation (AFBF) și Deere & Co. au semnat duminică un memorandum de înțelegere (MOU).

„Acesta abordează o problemă de lungă durată pentru fermieri și crescători de animale atunci când vine vorba de accesul la instrumente, informații și resurse, protejând în același timp drepturile de proprietate intelectuală ale John Deere și asigurând siguranța echipamentelor", a declarat președintele AFBF, Zippy Duvall, potrivit BBC.

Conform acordului, proprietarilor de echipamente și tehnicienilor independenți nu li se va permite să „divulge secrete comerciale" sau „să anuleze caracteristicile de siguranță sau controalele emisiilor sau să ajusteze nivelurile de putere ale echipamentelor agricole".

Fermierii fac parte dintr-o mișcare populară „right-to-repair" care a exercitat presiuni asupra producătorilor pentru a permite atelierelor de reparații independente să le repare dispozitivele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.