Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii din Portugalia și Spania intenționează să blocheze granița comună, pe 6 februarie

TimeMaps
Spania Portugalia

Fermierii din Portugalia și Spania s-au unit pe rețelele de socializare pentru a întrerupe simultan traficul vehiculelor la granița dintre Vilar Formoso (Portugalia) și Fuentes de Oñoro (Spania), pe 6 februarie.

După cum au declarat joi unii fermieri portughezi din zonă pentru EFE, spaniolii au început să se organizeze văzând că portughezii au ținut unele autostrăzi închise încă din zori, precum A-25 (tronsonul de la Vilar Formoso până în Spania) sau A- 6 lângă Elvas, la granița cu Badajoz, relatează Infobae citat de Rador Radio România.

Obiectivul, potrivit organizatorilor, este ca, pe 6 februarie, portughezii, pe de o parte, și spaniolii, pe de altă parte, să blocheze simultan drumurile care leagă cele două puncte de trecere a frontierei.

Începând cu ora 6 a.m. de astăzi (ora locală), fermierii portughezi sunt staționați la kilometrul 185 al A-25 și mențin traficul pe această autostradă închis, atât pentru cei care intră din Spania, cât și pentru cei care circulă pe sensul opus. Deocamdată, intenționează să rămână acolo până când vor primi un răspuns la cererile lor.

La aceste blocaje se adaugă multiple demonstrații ale fermierilor din diferite părți ale țării, cum ar fi în zona Bragança (nordul Portugaliei), în Santarém (centru) și în Beja (sud).

Protestele s-au precipitat în ultimele ore, pentru că vor suferi reduceri de ajutoare din Politica Agricolă Comună (PAC) de 35%.

Confruntat cu cerințele profesioniștilor din agricultură din întreaga țară, guvernul Portugaliei a anunțat miercuri că va pune la dispoziție o alocare de 500 de milioane de euro pentru atenuarea secetei și contracararea reducerilor din Politica Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene.

În ultimele zile au avut loc proteste ale fermierilor din diferite țări ale Uniunii Europene împotriva noii PAC: în Franța, Belgia, Italia, Germania, Polonia, România și Grecia mobilizările s-au înmulțit.

În Spania, mai multe organizații agricole au anunțat un calendar de proteste în toată țara, pentru a cere schimbări în politicile Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.