Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii francezi, 'palmă' pentru Macron: Protest cu tractoarele pe plajă în stațiunea în care președintele are o casă (VIDEO)

tractoare plaja

Câteva zeci de agricultori s-au adunat în Le Touquet-Paris-Plage (Pas-de-Calais) la începutul după-amiezii de vineri. A fost o adunare extrem de simbolică în orașul în care președintele Macron are o a doua casă.

În timp ce agricultorii continuă să se mobilizeze în toată regiunea Nord-Pas-de-Calais, câteva zeci de fermieri și aproximativ o sută de tractoare au sosit vineri după-amiază devreme în Le Touquet-Paris-Plage. O acțiune mai degrabă simbolică în orașul în care președintele Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, dețin o a doua casă.

Fermierii au sosit în două convoaie din comunele Saint-Josse și Etaples pentru a se întâlni pe digul de la mare înainte de a coborî pe plajă.

Deputatul Philippe Fait din Pas-de-Calais, senatorul Jean-François Rapin din Pas-de-Calais și primarul din Le Touquet, Daniel Fasquelle, s-au alăturat manifestanților pe nisip. O delegație de agricultori a reușit să discute cu ei.

În cele din urmă, acești aleși și reprezentanți ai FDSEA du Pas-de-Calais și ai Jeunes agriculteurs (Tinerii agricultori) s-au deplasat în primăria din Le Touquet pentru un schimb de opinii calm: "Suntem încântați să primim această manifestație a agricultorilor", a declarat Daniel Fasquelle.

Liderul celui mai mare sindicat agricol din Franța avertizează că protestele fermierilor vor continua

Liderul celui mai mare sindicat agricol din Franța, FNSEA, a declarat că face apel la membrii săi să continue mișcarea de protest, chiar dacă guvernul anunțase în cursul zilei de astăzi planuri de îmbunătățire a condițiilor de viață și de muncă ale fermierilor. „Am decis să ne continuăm demersul”, a declarat vineri liderul FNSEA, Arnaud Rousseau, la postul de televiziune francez TF1.

Vineri, guvernul francez a renunțat la planurile de a reduce treptat subvențiile de stat pentru motorina agricolă, în timp ce fermierii furioși au înconjurat Parisul și amenințau că vor mărşălui spre capitală cu tractoarele. Cu toate acestea, Rousseau a spus că declaraţiile premierului Gabriel Attal „nu au răspuns la toate întrebările noastre” și „nu au potolit” furia multor fermieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.