Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii moldoveni au cerut puterii să creeze un coridor de export pentru cereale

g4media.ro
transport cereale

Fermierii moldoveni cer autorităților să le creeze un coridor de export, deoarece situația la vămi este deja dificilă și va deveni și mai dificilă din cauza creșterii volumului exportului de cereale ucrainene, declară asociația "Puterea fermierilor". Amintita asociație a participat la întâlnirea cu ministrul agriculturii, Vladimir Bolei, precum și cu conducerea Serviciului vamal și companiile exportatoare de cereale și culturi de oleaginoase. Se remarcă faptul că au ieșit la iveală "numeroase probleme în procesul de export" și "așteptăm ca situația să se agraveze în curând din cauza sporirii tranzitului de produse din Ucraina", relatează Ria Novosti citata de Rador.

"Asociația a prezentat propuneri privind redirecționarea tranzitului din Ucraina către mai multe vămi din nordul țării, precum și crearea unui coridor vamal special pentru exportul de cereale și de culturi de oleaginoase indigene", se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a asociației. Fermierii remarcă faptul că în sudul țării trebuie stat la rând câte 5 - 6 zile pentru a exporta cerealele, exportatorii compensează toate dificultățile cu logistica pe seama fermierilor prin scăderea prețurilor de achiziție.

Fermierii remarcă, de asemenea, că autoritățile nu au luat o decizie cu privire la un moratoriu pentru fermele micro, mici și mijlocii în ceea ce privește plata datoriilor către creditorii privați, ceea ce poate salva fermierii de faliment în viitorul apropiat. Mii de fermieri sunt supuși zilnic presiunii și amenințărilor din partea creditorilor, fac datorii către stat și nu pot primi subvenții nici chiar pentru rambursarea accizelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.