Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii moldoveni de peste Prut încă așteaptă motorina donată de România. Motivul pentru care nu a ajuns încă este uimitor

deschide.md
tractor proteste chisinau agricultura

Deși autoritățile de la București au promis fermierilor din Republica Moldova un ajutor sub formă de motorină pentru a începe lucrările agricole, aceasta totuși întârzie să ajungă peste Prut, conform stiripesurse.md.

Fermierii moldoveni de peste Prut încă așteaptă motorina donată de România

Motivul pentru care sunt întâmpinate o serie de dificultăți le-a explicat primul ministru, Dorin Recean, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

R. Moldova nu are capacități de păstrare a motorinei. Și nu vorbim de o cană, ci de 4 000 de tone. Inițial era o idee să o ducem în Portul de la Giurgiulești, însă producătorii agricoli au zis că este prea departe să meargă până în Portul de la Giurgiulești.

Și nimeni nu era de acord cu termenele de păstrare a acestei motorine. Pentru că este un anumit tip și după ce această capacitate de motorină se utilizează, ea trebuie să treacă printr-un proces tehnologic costisitor. În sfârșit, Guvernul a reușit să convingă un agent economic să accepte păstrarea acestei motorine”, a menționat Dorin Recean.

Făcând referință la situațiile din anii trecuți, când România oferise cantități mult mai mari, șeful Executivului de la Chișinău a zis că atunci erau alte situații și că atunci agenții economici erau de acord să-și ofere spațiile de stocare. În ultimii ani, însă, la licitațiile în acest sens nu a participat niciun agent economic.

De asemenea, Dorin Recean a specificat că a discutat acest subiect și cu omologul său de la București, Marcel Ciolacu.

Am discutat cu premierul Ciolacu și în această săptămână se va aproba proiectul pentru deblocarea acelei cantități de motorină. În câteva săptămâni se va declanșa procesul de aducere a motorinei în R. Moldova și a distribuției”, a mai explicat Dorin Recean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.