Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fermierii rămân la mila băncilor: OUG-ul adoptat de guvern prevede că suspendarea ratelor poate fi refuzată de bănci

credite

Băncile din România pot răsturna deciziile guvernului! Pentru a stopa protestele de amploare ale fermierilor și transportatorilor, guvernul a decis să suspende plata ratelor la bănci pentru fermierii care au probleme.

Una e ordonanța, alta e socolteala băncilor, care pot, evident, să refuze suspendarea plății ratelor

Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, însă varianta aprobată diferă de proiectul pus anterior în dezbatere publică.

Guvernul a adoptat joi – 25 ianuarie, ordonanța de urgență prin care fermierii afectați de secetă își pot suspenda plata ratelor la bănci.

Actul normativ aprobat de Executiv stabilește unele măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023.

Fermierii afectați de secetă pot cere suspendarea creditelor până la finalul anului

Noua OUG are în vedere recunoașterea secetei pedologice din anul 2023 ca fiind fenomen meteorologic nefavorabil asimilat unei calamități naturale în agricultură, precum și un moratoriu în contractele de credit sau leasing ale producătorilor agricoli pentru o perioadă de până la 31 decembrie 2024, prin care se propune amânarea plății unor obligații contractuale ale debitorilor, respectiv ale producătorilor agricoli afectați de seceta pedologică, care pot solicita creditorilor suspendarea obligației de plată a creanțelor restante acumulate, precum și a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor.

Beneficiarii acestei Ordonanțe de Urgență sunt producătorii agricoli care au încheiat contracte de credit, respectiv leasing cu instituții de credit sau instituții financiare nebancare și pentru care creditorul nu a declarat scadența anticipată, anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.