Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fernando Alonso, performanță imensă în prima cursă din 2023. Podium cu Aston Martin la Bahrain

F1.com
Fernando Alonso aston martin

Aston Martin este la începutul unei noi aventuri în Formula 1, iar dublul campion mondial Fernando Alonso, revenit pe podiumul Formulei 1 la 41 de ani și aflat la al 20-lea sezon în competiție, spune că totul pare prea frumos pentru a fi adevărat.

Spaniolul a vorbit chiar despre viitoarele victorii după ce a terminat pe locul trei duminică, în deschiderea sezonului din Bahrain, în spatele cuplului Red Bull format din Max Verstappen, de asemenea dublu campion, și Sergio Perez, conform Mediafax.

Aston Martin, locul șapte în campionat anul trecut, a ajuns brusc pe locul doi în clasament și a devansat atât Ferrari, cât și Mercedes.

"Când ești pe locul 3 în prima cursă, înseamnă că există încă 22 de oportunități în acest sezon", a declarat Alonso despre o posibilă a 33-a victorie din carieră, citat de Reuters.

"Știți, orice se poate întâmpla în 22 de curse cu condiții diferite. Și, știți că voi face tot posibilul pentru a avea această oportunitate. Poate că avem nevoie de ajutor.

"Poate că în acest an, dacă există acest ajutor sau dacă există unele abandonuri în fața noastră sau unele probleme poate că vom obține mai mult decât un podium. Așa că să sperăm la asta".

Alonso a plecat în grilă de pe locul 5

Alonso a declarat că a avut același sentiment pe care l-a avut la testele de luna trecută - "prea frumos pentru a fi adevărat"

Mașina are aspecte care trebuie îmbunătățite, dar proiectul e încă la început, a mai spus el.

"Acesta este doar începutul. Știți, aceasta nu este mașina finală, este doar mașina de start a acestui concept pe care l-am schimbat în timpul iernii.

"Cred că unele dintre echipele de top au păstrat doar filozofia pe care au avut-o anul trecut. Red Bull sau Ferrari au păstrat mai mult din aceleași forme. Doar, punând la punct lucrurile și perfecționând acea linie de bază bună pe care o aveau.

"Pentru noi, a fost mult mai dificil. Trebuie să schimbăm 95% din mașină. Așa că, cred că avem mai multe de învățat de la mașină și mai sunt multe de făcut din partea noastră."

Alonso pornise de pe locul cinci, dar a coborât pe șapte după ce a intrat în contact în virajul patru al turului de deschidere cu coechipierul canadian Lance Stroll, care a terminat pe locul șase, în ciuda problemelor avute după un accident de ciclism în care a fost implicat cu două săptămâni mai devreme.

Spaniolul a luptat apoi, depășind Mercedes-ul septuplului campion mondial Lewis Hamilton și Ferrari-ul lui Carlos Sainz.

Dublul campion mondial s-a arătat optimist în privința timpilor de pe circuit, apreciind că ecartul de 40 de secunde la care a terminat față de câștigător nu reflectă cu adevărat diferența dintre monoposturi, în condițiile în care pe ultimul stint a trebuit să îi depășească pe Hamilton și pe Sainz, ceea ce l-a încetinit destul de mult

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.