Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul 'Bucureştii lui Caragiale' închide stagiunea de teatru în aer liber din Parcul Cişmigiu

agerpres.ro
Festivalul "Bucureștii lui Caragiale"

Festivalul "Bucureştii lui Caragiale" închide stagiunea de teatru în aer liber din Parcul Cişmigiu cu trei noi spectacole, programate pe 19 şi 20 septembrie, weekend care se înscrie în seria de evenimente dedicată Zilelor Bucureştiului, informează ARCUB, potrivit Agerpres.

Bucureştenii vor putea urmări spectacole de teatru independent, teatru de improvizaţie şi teatru de revistă din repertoriul Teatrului în Culise, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică şi al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

Teatrul în Culise va prezenta sâmbătă, de la ora 20,00, comedia "Clinica sinucigaşilor", "o dramacomedy senzaţională a actualităţii, ce tratează probleme cotidiene prin ochii divertismentului". Realizat după textul unei autoare românce contemporane, Gabriela Mihalache, spectacolul este regizat de Cristian Bajora şi este jucat de actorii Alex Vlad, Ionuţ Iftimiciuc, Dorin Enache, Graţiela Popa, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Bogdan Stroe, Dana Roman.

Citește și: Klau Iohannis: V-aţi mobilizat exemplar şi acest lucru îmi arată că se poate

Ultimul spectacol de matineu din festival aparţine Teatrului de Animaţie Ţăndărică. Astfel, duminică, de la ora 10,00, Improveste aduce pe scenă prima trupă de păpuşari improvizatori din ţară. "Folosindu-se de măşti, instrumente muzicale şi păpuşi, actorii construiesc cu umor povestea de pe scenă pe baza indicaţiilor primite din public", precizează ARCUB. Improveste este un proiect coordonat de Dan Codreanu şi Dan Miron, jucat de actorii Simina Mititelu, Cristina Ţane, Mona Toncu, Florin Mititelu, Ştefan Craiu, George Simian, cu o scenografie semnată de Cillem Turkoz.

Festivalul se încheie cu reprezentaţia celui mai nou spectacol din repertoriul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", intitulat "Cu mască sau fără mască, oamenii vor să zâmbească". Acesta este programat duminică, de la ora 20,00, şi îşi propune să combine "satira socială cu muzica, coregrafia şi cu o scenografie spectaculoasă", fiind inspirat de cele mai recente schimbări survenite la nivelul societăţii. Realizat de Vasile Muraru şi Valentina Fătu, spectacolul îi aduce pe scenă actorii Alexandru Arşinel, Vasile Muraru, Valentina Fătu, Nae Alexandru, Cristian Simion, soliştii Bianca Sârbu, Daniela Cristea, Alin Gheorghişan, precum şi baletul teatrului.

Conform ARCUB, ediţia din acest an a festivalului a fost regândită "pentru a susţine activitatea scenei teatrale din Bucureşti, în contextul restricţiilor impuse de pandemia COVID-19".

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. Accesul la spectacole se face pe bază de rezervare online, pe www.arcub.ro şi www.entertix.ro.

Festivalul "Bucureştii lui Caragiale" a fost iniţiat în anul 2012, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Evenimentul a fost inspirat de manifestarea "D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900" din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993 şi, ulterior, după o pauză de câţiva ani, în 2008, la Curtea Veche a Palatului Voievodal. Festivalul în forma actuală, "Bucureştii lui Caragiale", s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei, Parcul Cişmigiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.