Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film American de la Deauville din acest an va beneficia de prezenţa starului Johnny Depp

twitter.com
Johnny Depp

Cea de-a 47-a ediţie a Festivalului de Film American de la Deauville, din Normandia, va fi plasat sub semnul "renaşterii culturale" şi va beneficia de prezenţa starului american Johnny Depp, au anunţat marţi organizatorii citaţi de AFP.

Dorinţa este de a prezenta "o diversitate" de lungmetraje: filme de studio, filme independente care participă în competiţie, sau filme realizate de platforme, a declarat la o conferinţă de presă directorul festivalului, Bruno Barde.

Johnny Depp, cap de afiş al filmului "City of lies" de Brad Furman, prezentat în premieră dar în afara competiţiei, va face deplasarea la Deauville, în nord-vestul Franţei, pentru a asista la ediţia de anul acesta a festivalului, care se va desfăşura între 3 şi 12 septembrie, au precizat organizatorii.

Aflat în centrul unei saga judiciare care l-a opus unui tabloid pe fondul unor acuzaţii de violenţă conjugală, Johnny Depp va participa la întâlniri cu publicul, scrie Agerpres.ro.

El va fi de asemenea prezent alături de Oliver Stone, realizatorul documentarului "JFK" - o incursiune în secretele asasinatului fostului preşedinte american - la întâlnirile cu publicul care vor avea loc sâmbătă 4 septembrie şi duminică 5 septembrie.

În total opt premiere vor fi prezentate la festival, dintre care două în competiţia pentru Marele premiu al juriului internaţional de la Deauville: "The Last Son", de Tim Sutton şi "We are leaving Things", de Antonio Tibaldi.

Organizatorii au calificat competiţia din 2021 ca pe "o renaştere a genului". Printre cele 13 filme aflate în concurs figurează şi "Pig" de Michael Sarnoski, cu Nicolas Cage, un film "de o mare frumuseţe şi profunzime", potrivit Washington Post.

Festivalul prezintă în premieră mondială şi "L'amour c'est mieux que la vie", considerat ultimul film al regizorului francez Claude Lelouch.

În afara competiţiei vor fi proiectate, pe lângă "City of Lies", alte nouă producţii mult aşteptate printre care şi "Dune", în regia lui Denis Villeneuve, o nouă ecranizare a romanului SF omonim al scriitorului Frank Herbert.

Pentru actuala ediţie, Bruno Barde mizează pe o prezenţă numeroasă, similară celei de anul trecut când au asistat 38.000 de persoane, faţă de cele 60.000 în vremuri normale.

Centrul Internaţional Deauville (CID) va proiecta 70 de filme în sală cu prezenţa publicului "fără limită de capacitate", dar cu prezentarea paşaportului sanitar, au precizat organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.