Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de la Cannes: Rithy Panh redevine preşedintele juriului TikTok, la scurt timp după ce a demisionat

repaircafecannes.org
Festivalul de Film de la Cannes

Cu câteva ore înainte de prezentarea primelor premii TikTok la Festivalul de Film de la Cannes, cineastul Rithy Panh şi-a reluat atribuţiile de preşedinte al juriului, din care tocmai îşi dăduse demisia în faţa "presiunii" reţelei sociale, a confirmat TikTok vineri pentru AFP.

"TikTok a făcut un pas înapoi şi ne redă suveranitatea", a declarat regizorul franco-cambodgian pentru AFP vineri dimineaţă, după ce a făcut anunţul pe Twitter.

"Juriul va putea acorda premiul filmelor pe care le-a ales", a precizat el, potrivit Agerpres.ro.

Vineri după-amiază, #TikTokShortFilm va recompensa trei videoclipuri foarte scurte (de la 30 de secunde la 3 minute) în cadrul unei ceremonii la Festivalul de Film de la Cannes, o premieră, TikTok fiind partenerul oficial al evenimentului ajuns la cea de-a 75-a ediţie.

Joi, cineastul a criticat reţeaua socială spunând că nu îi oferea "suficient de multă libertate" şi pentru că a exercitat prea multă "presiune" asupra juriului.

Regizorul, al cărui lungmetraj "Les gens de la riziere" a devenit în 1994 primul film cambodgian prezentat la Festivalul de la Cannes, a considerat că sugestiile transmise de administratorii platformei online TikTok erau "prea insistente". El şi-a afirmat însă sprijinul pentru creatorii de mini-filme, declarând că "unele sunt într-adevăr de bună calitate".

Pentru prima colaborare dintre reţeaua de socializare preferată a tinerilor şi prestigiosul festival internaţional, juriul a trebuit să departajeze videoclipuri foarte scurte realizate de cineaşti din lumea întreagă.

Pe lângă Rithy Panh, juriul TikTok este compus din alţi trei cineaşti (Camille Ducellier, Basma Khalifa şi Angele Diabang) şi o vedetă de pe TikTok (Khaby Lame).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.