Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de Film de la Veneţia va găzdui o zi dedicată Ucrainei pentru sprijinirea industriei cinematografice

Global Campus of Human Rights
Coppa Volpi festival venetia

Festivalul de Film de la Veneţia va găzdui o zi dedicată Ucrainei, pe 6 septembrie, cu o serie de mese rotunde şi întâlniri pentru a sprijini ţara şi industria sa cinematografică afectate de război, anunţă Variety.

Prin acest eveniment, care urmează unei iniţiative de anul trecut la Lido, organizaţia-mamă a festivalului, fundaţia Bienala de la Veneţia, „îşi reafirmă solidaritatea cu poporul ucrainean şi cu tragedia prin care trece”. Aceasta se înscrie în continuarea unor iniţiative similare de susţinere a Ucrainei organizate de Bienală în timpul secţiunilor sale de arte vizuale şi arhitectură, conform News.ro.

Ziua ucraineană la Festivalul de la Veneţia va avea loc la Spazio Incontri de la Hotelul Excelsior. Aceasta va include o introducere din partea preşedintelui Bienalei, Roberto Cicutto, şi a directorului artistic Alberto Barbera.

Primul panel se va intitula „Industria cinematografică ucraineană în timpul războiului” şi va cuprinde o prezentare a situaţiei de către Marina Kuderchuk, şefa agenţiei de stat pentru cinematografie din Ucraina.

Acesta va fi urmat de un alt panel intitulat „Filming With Ukraine: Support and Cooperation”, la care vor participa mai mulţi producători: Artem Koliubaev, care este şeful consiliului cinematografic al ţării; Viktoria Yarmoshchuk, care conduce Asociaţia cinematografică ucraineană; Serhii Lavreniuk, care conduce Asociaţia industriei cinematografice ucrainene; Andrii Nogin care, pe lângă faptul că este producător, conduce ONG-ul UkrKinoFest; şi regizorul Philippe Azoulay. Ambele paneluri vor fi moderate de Volodimir Ostapchuk, care este actor, producător şi personalitate a televiziunii ucrainene.

Filmul „Forever-Forever” („Nazavzhdy-Nazavzhdy”) al regizoarei ucrainene Anna Buryachkova, care a finalizat filmările principale la Kiev cu doar două luni înainte ca oraşul să se confrunte cu războiul, va avea premiera în secţiunea Orizzonti Extra.

Cea de-a 80-a ediţie de la Veneţia va avea loc în perioada 30 august - 9 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.