Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de la Cannes nu va avea o ediție fizică dar mai multe filme vor fi prezentate la alte festivaluri, anunță organizatorii

cinemablend.com
festival cannes

Organizatorii Festivalului de la Cannes au anunţat că o ediţie fizică a evenimentului este exclusă pentru moment şi că la începutul lunii iunie va fi anunţată o selecţie de filme care vor fi prezentate în colaborare cu mai multe festivaluri, între care Toronto şi San Sebastian, potrivit Variety, potrivit news.ro.

Un purtător de cuvânt al festivalului a declarat: „O ediţie fizică pare complicat de organizat, aşa că vom merge înainte cu un anunţ, la începutul lunii iunie, al filmelor din selecţia iniţială”.

Cannes a exclus din start o posibilă ediţie virtuală, astfel că acum organizatorii au în vedere colaborarea cu festivalurile din toamnă, între care Veneţia.

Citește și: Ministerul de Interne: În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

Weekendul trecut, Thierry Fremaux, delegatul general al festivalului, a spus că în loc să dezvăluie întreaga selecţie - inclusiv filmele din afara competiţiei şi cele din Un Certain Regard - va anunţa doar o listă de filme care erau programate să fie lansate până primăvara viitoare. Aceste filme vor primi eticheta „Cannes 2020”.

Cannes va prezenta filmele la festivaluri precum Toronto, Deauville, Angoulême, San Sebastian, New York, Busan şi Lumière.

Cannes Marché du Film va avea loc, virtual, între 22 şi 26 iunie.

Soarta Festivalului de Film de la Veneţia 2020 va fi decisă la finalul acestei luni.

Procesul de selecţie pentru ediţia de anul viitor a Festivalului de la Cannes va începe în toamnă. Unele dintre filmele care erau selectate pentru anul acesta şi pentru care a fost amânată lansarea cu un an vor fi luate în considerare pentru festivalul din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.