Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de la Toronto 2020, cu proiecţii limitate: Debutul regizoral al lui Halle Berry şi cel mai nou film semnat Naomi Kawase, în lineup

pinterest
halle berry

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Toronto, programată să aibă loc între 10 şi 19 septembrie, va fi un eveniment hibrid, cu proiecţii limitate în săli, pe de o parte, şi conferinţe, sesiuni Q&A şi momente de gală, în variantă online, pe de altă parte, au anunţat miercuri organizatorii, relatează The Hollywood Reporter, potrivit news.ro.

Coordonatorii festivalului, Joana Vicente şi Cameron Bailey, au dezvăluit că evenimentul din septembrie va avea loc în cea mai mare parte online, din cauza pandemiei. În premieră, o platformă digitală va fi folosită în acest sens.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri

TIFF are în plan să proiecteze circa 50 de filme în săli de cinema, pe parcursul a cinci zile, după ce va primi undă verde din partea autorităţilor. Toate zonele festivalului trebuie să se supună măsurilor stricte de precauţie privind răspândirea noului coronavirus.

Între primele filme independente anunţate se numără drama „Bruised”, debutul regizoral al actriţei Halle Berry, care face parte şi din distribuţie, „Concrete Cowboy”, regizat de Ricky Staub, cu Idris Elba în rol principal, „Ammonite”, de Francis Lee, cu Kate Winslet şi Saoirse Ronan în distribuţie, „Another Round” al lui Thomas Vinterberg, selectat de Cannes 2020, „Fauna”, de Nicolás Pereda, „Good Joe Bell​”, de Reinaldo Marcus Green, cu Mark Whalberg, „Spring Blossom”​,​ debutul în regie al Suzannei Lindon, şi „True Mothers”, de Naomi Kawase, selectat de Cannes 2020.

Sunt planificate şi proiecţii drive-in şi un focus asupra documentarelor şi creativităţii canadiene.

Festivalul a ales aproximativ 50 de regizori şi actori pentru a fi „Ambadasorii TIFF”, între care A​va DuVernay, Taika Waititi, Nicole Kidman, Martin Scorsese, Nadine Labaki, Alfonso Cuarón, Tantoo Cardinal, Riz Ahmed, Isabelle Huppert, Claire Denis, Priyanka Chopra, Viggo Mortensen, David Oyelowo, Rosamund Pike, Sarah Gadon şi Denis Villeneuve​.

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

Toronto este unul dintr-un lung şir de evenimente care s-au văzut nevoite să îşi modifice formatul anul acesta din cauza pandemiei. Festivalul de Film de la Cannes a fost anulat, însă o selecţie oficială va fi prezentată în cadrul altor evenimente de gen de clasă A, iar singurul care, momentan, îşi menţine formatul, este Festivalul de la Veneţia, programat să aibă loc între 2 şi 12 septembrie. Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la San Sebastián este programată să aibă loc între 18 şi 26 septembrie, însă, deocamdată, nu au fost anunţate detalii legat de desfăşurarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.