Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul de muzică 'George Enescu' va avea loc, în 2023, în Timișoara, anul în care orașul va deveni Capitală Culturală Europeană

http://www.telegrafonline.ro
Festival George Enescu

Festivalul de muzică „George Enescu” va avea loc, în 2023, în Timișoara. Este anul în care Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană, anunță MEDIAFAX.

Anunțul a fost făcut de noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

„Vești extraordinar de bune! Aflat în vizită în județul Timiș, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu m-a asigurat astăzi că în 2023 – anul Capitalei Europene a Culturii, prestigiosul festival de muzică va avea loc în Timișoara. Este încă o dovadă a faptului că reședința noastră de județ este un spațiu cultural recunoscut. Avem la dispoziție aproximativ 2 ani să pregătim cu investiții, viziune și sprijin guvernamental un adevărat regal al spiritului cultural timișean”, a scris Nica.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2023, conform unui anunţ făcut de directorul Asociaţiei TM 2021, Simona Neumann.

„E oficial: #timisoara2023 -Capitala Europeana a Culturii. Comisia CULT a Parlamentului European a votat azi, 29 octombrie, propunerea Comisiei Europene de a extinde anul exercitării titlului de Capitală Europeană a Culturii pentru Timişoara în 2023, pentru Novi Sad în 2022 şi pentru Elefsina în 2023, iar pentru cele 2 oraşe Capitale Europene ale Culturii de anul acesta - Rijeka si Galway - extinderea exercitării titlului până în aprilie 2021”, scria pe Facebook Simona Neumann.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

Conform acesteia, modificările au survenit ca urmare a izbucnirii pademiei cu noul coronavirus pe plan mondial şi a condiţiilor sanitare impuse, care împiedică desfăşurarea evenimentelor cuturale şi artistice şi circulaţia persoanelor (printre altele), în condiţiile prevăzute iniţial în programele acestor orașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.