Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST - Peste 400 de producţii audiovizuale din 56 de ţări vor intra în competiţie

Facebook
simfest

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST, care se va desfăşura la Târgu Mureş, în perioada 13 - 19 septembrie, au anunţat, miercuri, că s-au încheiat înscrierile pentru ediţia de anul acesta, astfel că vor intra în competiţie 403 producţii audiovizuale din 56 de ţări.

Potrivit unui comunicat de presă al SMIFEST, în competiţia din acest an sunt reprezentate toate continentele, potrivit agerpres.ro.

"Ediţia a 18-a aduce foarte multe noutăţi. În primul rând, SIMFEST rămâne, în continuare, singurul festival de televiziune din România (şi unul din puţinele de gen din Europa), dar, urmare a numeroaselor solicitări venite din ţară şi din străinătate, şi-a extins zona de interes spre tot ceea ce înseamnă creaţie audiovizuală. Drept urmare, noua sa titulatură este Festivalul Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST", se arată într-un comunicat de presă, remis AGERPRES.

SIMFEST a subliniat că ediţiei din acest an s-au alăturat organizaţii din domeniile jurnalisticii şi audiovizualului.

"Uniunea Profesioniştilor de Film şi Audiovizual din România UPFAR-ARGOA oferă Marele Premiu al festivalului în valoare de 3.500 de euro. Premiul pentru Jurnalism European, în valoare de 2.500 lei, este oferit de Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România AZIR, filiala naţională a Asociaţiei Europene a Jurnaliştilor AEJ. Oferă premii în obiecte (cărţi şi CD-uri muzicale) editura Tritonic Books şi LIBRIS.ro. Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România UZPR este partener în organizarea unei dezbateri, intitulată: 'Mai este presa a patra putere?'. Societatea Autorilor români din Audiovizual DACIN-SARA susţine promovarea filmului românesc", precizează comunicatul.

În cadrul SIMFEST va fi organizată o "Săptămână a filmului românesc", în care publicul va avea ocazia să vadă cinci filme româneşti premiate la festivaluri, oferite de UPFAR-ARGOA.

"Cineaştii de la OWH Studio Chişinău propun un moment cu o încărcătură emoţională deosebită: vom comemora împreună tragicul moment, petrecut în urmă cu 80 de ani, al primelor deportări staliniste în Siberia ale românilor basarabeni, prin proiecţia publică a filmului documentar "Siberia din oase", regia Leontina Vatamanu. Cele mai importante momente vor fi transmise live prin streaming online", a mai arătat SIMFEST.

Organizatorul festivalului este Asociaţia culturală SIMFEST, iar producător este ASTRA DELL ARTE Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.